حلیم

مواد لازم :

 

گوشت گوسفند : 250 گرم (بهتره گوشت گردن باشه)

گندم بدون پوست : 1.5 پیمانه

پیاز : یک عدد متوسط

کره یا دنبه : 50 گرم

نمک : کمی

دارچین : یک قاشق غذاخوری

کنجد : 2 قاشق غذا خوری

روغن : یک قاشق غذاخوری

آب : 2 تا 3 لیتر

 

طرز تهیه :

 

بهتره از شب قبل گندم رو توی آب خیس کنیم و 2 تا 3 بار آب اون رو عوض کنیم.

گندم رو با یک لیتر آب سرد، توی یک قابلمه می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم. وقتی آب قابلمه به جوش اومد، حرارت اون رو کم می کنیم و درب اون رو می بندیم و یک ساعت و نیم به اون وقت میدیم تا بپزه.

توی این مدت چندبار به گندم ها سر می زنیم و هر بار کمی آب سرد به اون ها اضافه می کنیم، تا بیشتر لعاب بندازه و زودتر بپزه.

توی یک قابلمه ی دیگه یک قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و پیاز خرد شده رو به اون اضافه می کنیم و کمی تفت میدیم.

بعد گوشت رو به اون اضافه می کنیم. اگه می خوایم برای چربی حلیم از دنبه استفاده کنیم، اون رو هم همراه گوشت می پزیم. بعد از اینکه گوشت کمی تفت داده شد، حدود 2-3 لیوان آب داغ به اون اضافه می کنیم و درب قابلمه رو می بندیم و می گذاریم به مدت 3 ساعت بپزه.

توی این مدت چند بار به گوشت در حال پختن سر می زنیم و اگه آب اون کم شده بود، کمی آب داغ به اون اضافه می کنیم. کمی قبل از برداشتن گوشت از روی حرارت، کمی نمک به اون اضافه می کنیم.

گوشت بعد از پخته شدن، باید کمتر از یک لیوان آب داشته باشه. گندم ها هم باید تقریبا آب نداشته باشن.

گوشت پخته شده رو با آب اون به گندم ها اضافه می کنیم و بعد از کمی مخلوط کردن، با گوشت کوب برقی یا غذاساز اون ها رو کاملا لِه می کنیم، تا صاف و یکدست بشه.

توی یک ماهیتابه کوچیک، کره رو آب می کنیم و دارچین و کنجد رو به اون اضافه می کنیم و بعد از 2 دقیقه از روی حرارت بر می داریم.

نصف کنجد و دارچین و کره رو با حلیم مخلوط می کنیم و توی ظرف مورد نظرمون می کشیم. با بقیه ی کنجد و دارچین و کره، روی اون رو تزئین می کنیم.

 

* نکته : اگر دوست دارین که حلیم رو همراه با شکر نوش جان کنین، مقدار نمکی که به این غذا اضافه می کنین باید خیلی کم باشه. ولی اون رو حذف نکنین. ولی اگر دوست دارین حلیم خوش نمکی داشته باشین، می تونین نمک بیشتری به اون اضافه کنین. فکر می کنم برای این مواد، حدود 1 تا 1.5 قاشق مربا خوری نمک، کافی باشه.

نوش جان

/ 0 نظر / 26 بازدید