آبگوشت !

مواد لازم :

 

گوشت چربی دار : 400 گرم

نخود و لوبیای سفید : یک و نیم پیمانه

پیاز : یک عدد کوچک

سیب زمینی : دو عدد متوسط

روغن : کمی (برای تفت دادن پیاز و گوشت)

نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین : به مقدار دلخواه

آبلیمو یا پودر لیمو عمانی : به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه :

 

نخود و لوبیا رو از شب قبل پاک می کنیم و می شوییم و می گذاریم خیس بخوره ، دو یا سه بار آب اونها رو عوض می کنیم .

پیاز رو خرد می کنیم و به همراه روغن توی قابلمه (یا دیگ زودپز) میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم ، تا حدود 3 دقیقه تفت بخوره .

گوشت رو تکه تکه می کنیم و به پیاز تفت خورده اضافه می کنیم و با همان حرارت متوسط ، تفت میدیم .

آب نخود و لوبیا رو خالی می کنیم و اونها رو همراه 4 لیوان آب گرم ، به گوشت و پیاز اضافه می کنیم و درب قابلمه (یا زودپز) رو می بندیم و می گذاریم با همون حرارت متوسط ، حدود یک ساعت و نیم بپزه (اگه از زودپز استفاده می کنیم ، نیم ساعت کافیه)

بعد از پختن گوشت و نخود و لوبیا ، سیب زمینی های شسته و پوست گرفته شده رو به همراه نمک و ادویه به مواد اضافه می کنیم و اگه آب غذا کم بود ، دوباره  لیوان آب به اون اضافه می کنیم و حدود نیم ساعت روی همون حرارت متوسط می گذاریم ، تا هم سیب زمینی ها بپزه و هم آبگوشت کاملا جا بیفته .

5 دقیقه قبل از برداشتن آبگوشت از روی حرارت ، به اون آبلیمو یا پودر لیمو عمانی رو اضافه می کنیم .

نوش جان

 

نکته ها :

* نکته 1 : برای پختن آبگوشت میشه از قسمت های چربی دار گوشت و یا از گوشت به همراه استخوان استفاده کرد . اگه از گوشت به همراه استخوان استفاده می کنیم ، باید قبل از لِه کردن مواد ، کاملا استخوان ها رو خارج کرده باشیم .

* نکته 2 : لازم نیست حتما آبگوشت توی زدپز پخته بشه ، ولی باید یادمون باشه که توی قابلمه های معمولی ، زمان پخت بیشتر میشه و میزان هدر رفتن آب هم بیشتر میشه ، پس مواظب میزان آب غذامون باشیم .

* نکته 3 : برای سرو آبگوشت می تونیم آب اون رو جدا کنیم و بقیه ی مواد رو با گوشت کوب و یا توی غذاساز  لِه کنیم .

/ 0 نظر / 20 بازدید