قیمه ریزه ی نخودچی

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده : 300 گرم

آرد نخودچی : 300 گرم

پیاز ریز : 1 عدد

پودر نعناع خشک : 1 قاشق غذا خوری

نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین : به مقدار دلخواه

مواد لازم برای سس غذا:

پیاز متوسط : 2 عدد

پودر نعناع خشک : 1 قاشق غذا خوری

زعفران ساییده شده : یک چهارم قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری

آب غوره : 1 قاشق غذا خوری (یا بیشتر، در صورت تمایل)

آب : 1 لیوان

اول یک پیاز کوچیک رو رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده و آرد نخودچی و پودر نعناع خشک و نمک و ادویه مخلوط می کنیم و خوب ورز میدیم. (حدوداً 10 تا 15 دقیقه)

بعد از این مواد تکّه هایی به اندازه ی گردو بر می داریم و توی دستمون کاملاً گرد و گلوله می کنیم. گلوله ها رو توی یه ظرف می چینیم و کنار می گذاریم.

حالا سس غذا رو درست می کنیم. اوّل پیاز های متوسّط رو ریز خرد می کنیم و با روغن خوب سرخ می کنیم. بعد به اون زعفران ساییده شده و نعناع خشک پودر شده رو اضافه می کنیم و بعد از یک دقیقه تفت دادن، ربّ گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم و بعد یک لیوان آب و آبغوره رو به مواد اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا تقریباً غلظت یکنواختی پیدا کنه.

بعد درب قابلمه رو می بندیم و حرارتش رو متوسّط می کنیم، تا آب به جوش بیاد.

وقتی آب به جوش اومد، حرارت رو کم می کنیم و گلوله های گوشتی رو، دونه دونه و با کمال احترام و آرامش، طوری که اصلاً ضربه ای بهشون وارد نشه، توی مواد قرار میدیم.

حدوداً 5 دقیقه بعد از قرار دادن گلوله ها توی سس، درب قابلمه رو می بندیم و روی حرارت ملایم، می گذاریم به مدّت یک ساعت بپزه.

مقدار آب این غذا در حدّی هست که نصف ارتفاع کوفته ها رو بپوشونه. برای همین ممکنه نصفه ی بالایی کوفته ها حالت خشک شده به خودشون بگیرن، در چنین حالتی می تونیم با چرخوندن ملایم خودِ قابلمه کم کم کوفته ها رو بچرخونیم و جابجا کنیم.

باید یادمون باشه که هیچ وقت از قاشق یا هر وسیله ی دیگه ای برای هم زدن این غذا و جابجا کردن کوفته ها، قبل از پختن کامل اونها استفاده نکنیم، تا کوفته ها لِه نشه.

سس این غذا باید کاملاً غلیظ باشه، اگر بعد از یک ساعت هنوز آب غذا زیاد بود، درب قابلمه رو بر می داریم و می گذاریم روی همان حرارت ملایم جوش بخوره، تا غلیظ بشه.

بعد از آماده شدن غذا، کوفته ها رو توی ظرف مورد نظرمون می چینیم و بعد سس رو دور کوفته ها می ریزیم.

نوش جان

/ 0 نظر / 37 بازدید