ته چین مرغ

مواد لازم :

 

برنج : 2پیمانه

ران مرغ : 2 عدد

پیاز : 1 عدد متوسط

ماست : نیم کیلو

تخم مرغ : 2 - 3 عدد

روغن : 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل : به مقدار دلخواه

زردچوبه : 2 قاشق مربا خوری

زعفران ساییده شده : نصف قاشق چایخوری

روغن برای پختن : 3 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه :

 

ران مرغ ها رو تمیز می کنیم و با یک عدد پیاز خرد شده توی یه قابلمه یا ماهیتابه ی کوچیک می گذاریم بپزه . (به مرغ آب اضافه نمی کنیم و روی حرارت خیلی کم قرارش میدیم تا خودش آب بندازه و با آب خودش بپزه)

ماست و تخم مرغ و روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران رو با هم مخلوط می کنیم و داخل یخچال قرار میدیم .

برنج رو دو تا سه بار با آب سرد می شوییم و با کمی نمک خیس می کنیم .

وقتی مرغ تقریبا پخته شد و دیگه آب هم نداشت ، از روی حرارت برش می داریم و استخوان های رو در میاریم و به تکه های بزرگ قسمتش می کنیم .

تکه های مرغ رو با حدود یک چهارم از مخلوط ماست و تخم مرغ ، مخلوط می کنیم و به مدت یک ساعت می گذاریم توی یخچال تا مزه دار بشه .

 

یه قابلمه رو برای جوشاندن برنج ، با حدود 3 لیتر آب روی حرارت قرار میدیم و درب اون رو می بندیم تا آب به جوش بیاد .

آب برنج رو خالی می کنیم و برنج رو داخل قابلمه می ریزیم و حرارت رو زیاد می کنیم و حدود یک قاشق مربا خوری هم نمک به اون اضافه می کنیم .

وقتی برنج تقریبا نرم شد (مغز برنج نباید خشک باشه و وقتی با ناخن اون رو نصف می کنیم نباید هنوز حالت شکنندگی داشته باشه ، ولی در عین حال نباید خیلی هم نرم شده باشه) ، قابلمه رو از روی حرارت بر می داریم و توی آبکش خالی می کنیم و کمی آب گرم توی قابلمه می گردونیم و روی برنج داخل آبکش می ریزیم تا نمک اضافه ی اون گرفته بشه .

برنج رو با بقیه ی مخلوط ماست و تخم مرغ ، به آرومی مخلوط می کنیم ، طوری که دونه های برنج خرد نشه .

توی یه ماهیتابه ی نسبتا بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار میدیم تا تقریبا داغ بشه .

نصف برنج رو توی ماهیتابه می ریزیم و روی اون رو با قاشق یا کفگیر ، صاف می کنیم بعد تکه های مرغ رو روی برنج قرار میدیم ، طوری که تمام سظح برنج رو بپوشونه .

بقیه ی مخلوط برنج و ماست و تخم مرغ رو روی مرغ ها می ریزیم و باز هم روی اونها رو صاف می کنیم و درب ماهیتابه رو می بندیم و حرارت رو کم می کنیم .

حدود یک ساعت طول می کشه تا ته چین بپزه و ضمنا سرخ هم بشه .

می تونیم بعد از سرخ شدن کامل یک طرف ته چین اون رو از ماهیتابه بیرون بیاریم و دوباره توی ماهیتابه کمی روغن بریزیم و طرف دیگه ی ته چین رو هم سرخ کنیم ؛ در این حالت دیگه احتیاجی نیست درب ماهیتابه رو ببندیم و می تونیم حرارت رو هم زیاد کنیم .

این غذا رو می تونیم ، برای پختن ، توی فر هم قرار بدیم ؛ به این صورت که قبل از روشن کردن زیر ماهیتابه برای داغ شدن روغن ، فر رو با درجه ی حرارت 150 درجه ی سانتی گراد (300 درجه ی فارنهایت) روشن می کنیم و وقتی که همه ی مواد رو داخل ماهیتابه ریختیم و درب اون رو بستیم ، ماهیتابه رو به مدت حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم تویفر قرار میدیم .

نوش جان

 

/ 0 نظر / 18 بازدید