هویج پلو

مواد لازم:

 

برنج : 2.5 پیمانه

هویج : 3 عدد (متوسط)

گوشت چرخ کرده : 150 گرم

پیاز : یک عدد بزرگ

روغن : 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک : یک قاشق مربا خوری (برای برنج)

فلفل، زردچوبه و دارچین : کمی

آب لیمو ترش : 1 تا 2 قاشق مربا خوری

شکر : نصف پیمانه

زعفران : یک چهارم قاشق چایخوری

آب : 1 تا 2 لیوان

 

طرز تهیه :

 

اول برنج رو به هر صورتی که دوست دارین (کته یا دم پخت، و آبکش) به صورت ساده بپزین، ولی یادتون باشه که نمک اون رو کمی کمتر از همیشه بریزین. من برای 2.5 پیمانه (پیمانه ی پلوپزی) برنج، 1 قاشق مربا خوری نمک استفاده کردم.

وقتی برنج در حال دم کشیدن هست، میریم سراغ بقیه ی مواد؛ اول هویج ها رو پوست گرفته و با رنده ی درشت، رنده می کنیم.

بعد پیاز رو ریز خرد می کنیم و یک ماهیتابه رو با 3 یا 4 قاشق غذا خوری روغن روی حرارت می گذاریم و پیازها رو به اون اضافه می کنیم و اونها رو سرخ می کنیم، تا جایی که طلایی بشن.

حالا گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و اون رو سرخ می کنیم. من اول حرارت رو کم می کنم تا کاملا گلوله های گوشت رو ریز کنم و از هم جدا کنم، بعد با حرارت زیاد اون رو سرخ می کنم.

وقتی گوشت چرخ کرده سرخ شد، هویج های رنده شده رو به اون اضافه می کنیم و روی حرارت متوسط، حدود 5 تا 10 دقیقه تفت میدیم، تا کاملا رنگ هویج ها کمرنگ بشه.

وقتی هویج ها هم کاملا تفت داده شد، ادویه ی دلخواهمون رو به مواد اضافه می کنیم و یکی - دو دقیقه مواد رو با ادویه تفت میدیم.

بعد حرارت رو کم می کنیم و شکر و زعفران و آب لیمو ترش و آب رو همزمان به مواد اضافه می کنیم. کمی مواد رو هم می زنیم، تا کاملا شکر توی آب حل بشه.

درب ماهیتابه رو می بندیم و روی حرارت خیلی کم می گذاریم مواد جا بیفته و آب اون هم تموم بشه. (این فرایند، حدودا 30 تا 45 دقیقه طول می کشه)

بعد از آماده شدن مواد و دم کشیدن برنج، برنج رو توی دیس می کشیم و با ترکیب هویج و گوشت و ... روی اون رو تزئین می کنیم.

نوش جان

/ 0 نظر / 20 بازدید