آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای 4 نفر

 

برنج : 3 پیمانه

مربای آلبالو : یک و نیم لیوان (یک لیوان آلبالوی هسته گرفته)

گلاب : یک قاشق غذاخوری

گوشت چرخ کرده : 300 گرم

پیاز : یک عدد کوچک

پیاز : 2 عدد متوسط

نمک : نصف قاشق چایخوری

زردچوبه : نصف قاشق چایخوری

زعفران : یک چهارم قاشق چایخوری

روغن : برای سرخ کردن گوشت و پیازو ته دیگ

آب : یک و نیم لیوان برای پختن آلبالو (یا نصف لیوان برای رقیق کردن مربای آلبالو)

آب : 2- 3 لیتر برای آبکش کردن برنج

 

طرز تهیه :

 

برای تهیه ی مربای آلبالو ، بعد از شستن و هسته گیری آلبالو ها ، اونها رو با یک و نیم لیوان آب توی یک قابلمه ، روی حرارت متوسط به مدت 20-30 دقیقه می پزیم ؛ بعد یک و نیم برابر حجم آلبالو ها شکر به اون اضافه می کنیم و حدود یک ربع دیگه روی حرارت قرار میدیم، تا جا بیفته. برای خوش عطر شدن آلبالو پلو می تونیم توی این مرحله یه کمی گلاب (حدود 1 قاشق غذاخوری) و کمی زعفران رو به مربای آلبالو اضافه کنیم و بعد از دو دقیقه از روی حرارت برداریم.

اگر از مربای آلبالوی آماده استفاده می کنیم، فقط کافیه مقدار شیرینی اون رو با ذائقه ی خودمون متناسب کنیم و کمی هم اون رو رقیق کنیم. برای رقیق کردن، فقط نصف لیوان آب رو با مربا مخلوط می کنیم و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدیم، تا جا بیفته و بعد گلاب و زعفران رو به اون اضافه می کنیم و بعد از دو دقیقه از روی حرارت برمی داریم.

پیاز کوچک رو خیلی ریز رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده و کمی نمک و زردچوبه و زعفران مخلوط می کنیم و با دست خوب ورز میدیم. این کار رو تا جایی ادامه میدیم که مخلوط گوشت و پیاز، کاملا یک دست بشه و حالت چسبندگی پیدا کنه.

حالا حدود نیم ساعت تا یک ساعت، توی محیط آشپزخانه، به مخلوط گوشت و پیاز استراحت میدیم، تا یه کمی سفت تر بشه.

از مخلوط گوشت گلوله های کوچکی به اندازه ی فندق برمی داریم و با کف دستهامون اونها رو کاملا کروی شکل می کنیم.

دو پیاز متوسط رو ریز خرد می کنیم و توی یک ماهیتابه 2-3 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و بعد از یک دقیقه گرم شدن روی حرارت متوسط، پیازهای خرد شده رو به روغن اضافه می کنیم. روی حرارت متوسط اون ها رو تفت میدیم، تا تقریبا طلایی بشن.

توی این مرحله گلوله های گوشتی رو به آرومی به پیاز های داخل ماهیتابه اضافه می کنیم و خیلی آروم اونها رو جابجا می کنیم، تا کم کم همه ی گلوله ها سرخ بشه. باید خیلی مراقب باشیم که گلوله ها خراب نشه، یا شکل خودش رو از دست نده.

بعد از سرخ شدن گوشت، ماهیتابه رو از روی حرارت برمی داریم و کنار می گذاریم.

یک قابلمه با حدود 2-3 لیتر آب رو روی حرارت قرار میدیم و درب اون رو می بندیم، تا آب به جوش بیاد.

در همین زمان، برنج رو 2 تا 3 بار با آب سرد می شوییم و بعد روی اون آب می ریزیم، تا حدود یک بند انگشت از سطح برنج بیشتر بشه. یک قاشق مربا خوری نمک هم به اون اضافه می کنیم و می گذاریم کمی خیس بخوره.

وقتی آب توی قابلمه جوش اومد، آبی که برنج توی اون خیس خورده بود رو خالی می کنیم و برنج ها رو توی قابلمه می ریزیم و 2 قاشق غذاخوری نمک به اون اضافه می کنیم.

حرارت زیر قابلمه رو کمی بیشتر از متوسط می کنیم و وقتی که آب قابلمه به جوش اومد، یک لیوان آب سرد به اون اضافه می کنیم (این کار برای بهتر قد کشیدن برنج خیلی خوبه). این کار رو یک بار دیگه هم انجام میدیم.

برای اینکه بدونیم زمان آبکش کردن برنج چه موقع هست، کافیه یکی از دونه های برنج رو با دندان های جلو بجویم. اگر هنوز زمان آبکش کردن برنج نرسیده باشه، یه حالت شکنندگی و خشکی رو زیر دندون حس می کنیم. ولی اگر زمان آبکش کردنش رسیده باشه، این حالت خیلی کمتره. (اگر اولین بار هست این کار رو انجام میدین، بهتره از پنج دقیقه بعد از ریختن برنج توی آب جوش، هر 2-3 دقیقه یه بار این کار رو انجام بدین، تا با روند پختن برنج کاملا آشنا بشین)

وقتی زمان آبکش کردن برنج رسید، یه آبکش متناسب با مقدار برنج رو توی سینک ظرفشویی قرار میدیم و قابلمه رو با احتیاط از روی حرارت برمی داریم و محتویات اون رو توی آبکش خالی می کنیم. حدود نصف قابلمه رو از آب داغ دوباره پر می کنیم و خیلی آروم روی برنج های داخل آبکش می ریزیم، تا نمک اضافی اونها گرفته بشه.

بعد از یکی - دو دقیقه که آب اضافی برنج ها گرفته شد، یک قابلمه رو روی حرارت متوسط می گذاریم و توی اون یک قاشق غذاخوری روغن می ریزیم. بعد نون لواش (یا هر نون نازک دیگه، یا هر چیز دیگه ای که دوست داریم به عنوان ته دیگ استفاده کنیم) رو کف قابلمه پهن می کنیم و فضاهای خالی اون رو کاملا پر می کنیم.

بعد سه کفگیر از برنج آبکش شده رو روی ته دیگ می ریزیم، طوری که تقریبا همه جای کف قابلمه رو پر کنه و وسط اون هم کمی برجسته تر باشه.

بعد حدود یک کفگیر از مواد گوشتی رو وسط سطح برنج توی قابلمه می ریزیم و 2-3 قاشق غذاخوری از آلبالوهای مربای آلبالو رو هم روی اون می ریزیم.

این کار رو اون قدر تکرار می کنیم، تا برنج و گوشت و آلبالوها تموم بشن.

توی مرحله ی آخر چند قاشق از شربت آلبالویی که مونده رو روی کل مواد توی قابلمه می ریزیم و درب قابلمه رو می بندیم و حرارت زیر اون رو کم می کنیم، تا برنج کاملا دم بکشه.

دم کردن این برنج حدودا یک ساعت وقت می خواد. توی این یک ساعت، هر یک ربع یکبار، چند قاشق از شربت آلبالو رو روی کل مواد توی قابلمه می ریزیم و دوباره درب اون رو می بندیم.

بعد از اینکه برنج کاملا دم کشید، قابلمه رو از روی حرارت برمی داریم و حدود 10 - 15 دقیقه صبر می کنیم و بعد با یک کفگیر به آرومی برنج رو با بقیه ی مخلفات مخلوط می کنیم و توی دیس (یا هر ظرف دیگه ای که دوست داشته باشیم) می کشیم.

نوش جان

/ 0 نظر / 9 بازدید