حلوا در مایکروفر

مواد لازم:

 

آرد گندم : 1 پیمانه (بهتره سبوس دار باشه)

آب : یک و نیم پیمانه

شکر : کمی بیشتر از یک پیمانه

زعفران ساییده شده: نصف قاشق چایخوری

روغن : نصف پیمانه

گلاب : یک چهارم پیمانه

 

طرز تهیه :

 

اولین قدم انتخاب یه ظرف مناسبه؛ ظرف مون باید پیرکس باشه که هم بشه اون رو توی مایکروفر گذاشت و هم در مقابل حرارت بالا مقاومت داشته باشه و ضمنا ظرفیت کل حلوایی که داریم می پزیم رو داشته باشه و تا حد امکان هم شعاع یا اضلاع بزرگی داشته باشه. یعنی طوری باشه که وقتی آرد رو توی اون میریزیم خیلی عمق پیدا نکنه.

دومین قدم درست کردن شربت حلواست. آب و شکر و زعفران رو توی یه قابلمه می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم، تا شکر حل بشه و کمی بجوشه و غلیظ بشه.

خب حالا که ظرف رو انتخاب کردیم، آرد رو توی اون می ریزیم و به مدت یک دقیقه، با قدرت حداکثر، و بدون استفاده از گریل یا کانوکشن، توی مایکروفر قرار می دیم.

بعد اون رو خارج می کنیم و کمی زیر و رو می کنیم و دوباره به مدت یک دقیقه توی مایکروفر با قدرت حداکثر می گذاریم.

این کار رو چندبار تکرار می کنیم، تا کمی آرد حالت تفت داده (یا بو داده) بگیره و کمی رنگش تیره بشه. توی دفعات آخر مدت قرار دادن توی مایکروفر رو کم می کنیم (30 ثانیه).

حالا روغن رو در سه مرحله به آرد اضافه می کنیم و بعد از هر بار اضافه کردن روغن، ظرف رو به مدت 1 دقیقه توی مایکروفر می گذاریم و باز بیرون آورده و خوب هم می زنیم.

بعد از اینکه همه ی روغن رو اضافه کردیم، باز همون روش قبل رو تکرار می کنیم، تا ترکیب آرد و روغن به رنگ دلخواهمون برای حلوا برسه.

در این مرحله، گلاب رو به شربت در حال جوشیدن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو بار قُل زدن از روی حرارت بر می داریم و خیلی آروم، به ترکیب آرد و روغن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم.

اگر در این مرحله خیلی ترکیب شُل شد، اصلا نترسید. چون هنوز یه مرحله ی دیگه از پخت حلوا مونده. ولی اگر به غلظت دلخواهتون رسید، دیگه مراحل بعدی رو انجام ندین.

حالا ظرف حلوا رو دوباره توی مایکروفر می گذاریم. این بار 2 دقیقه بهش زمان می دیم، تا با همون قدرت حداکثر حلوا جا بیفته.

بعد از 2 دقیقه حلوا رو بیرون میاریم و هم می زنیم، اگه هنوز هم احساس می کنیم که به غلظت دلخواهمون نرسیده، 2 دقیقه ی دیگه توی مایکروفر با قدرت حداکثر می گذاریم تا غلیظ بشه. گاهی اوقات ممکنه که لازم باشه تا 10 دقیقه به همین کار ادامه بدیم که این بستگی به نوع آردمون داره.

حالا حلوای ما آماده است، اون رو توی ظرف دلخواهمون می ریزیم و کمی که سفت شد، به هر روشی که دوست داشتیم، تزئین می کنیم.

* نکته * : می تونیم برای اینکه حلوا خوشمزه تر بشه، آردش رو از قبل کمی روی شعله ی اجاق گاز تفت بدیم.

نوش جان

/ 0 نظر / 29 بازدید