سرگنجشکی

مواد لازم :

 

گوشت چرخ کرده : 250 گرم

پیاز کوچک : 1 عدد

پیاز متوسط : 1 عدد

سیب زمینی : 2 عدد متوسط

هویج : 2 تا 3 عدد متوسط

نمک : 1 قاشق چایخوری

فلفل : به مقدار دلخواه

زردچوبه و دارچین و پودر سیر : هر کدام نصف قاشق چایخوری

رب گوجه فرنگی : نصف قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش : 1 قاشق غذاخوری

روغن : 2 قاشق غذاخوری

آب : 1 لیتر (4 - 5 لیوان)

 

طرز تهیه :

 

پیاز متوسط رو ریز خرد می کنیم.

سیب زمینی ها رو مکعبی خرد می کنیم. تقریبا به اندازه ی 1.5 سانتی متر.

هویج ها رو حلقه ای خرد می کنیم.

پیاز کوچک رو به صورت کاملا ریز، رنده می کنیم و با گوشت چرخ کرده و نصف ادویه ها، مخلوط می کنیم. با دست کاملا ورز میدیم تا یکنواخت بشه.

از گوشت گلوله هایی به اندازه ی گردوی کوچک بر میداریم و با کف دو دست اون ها رو کاملا گرد می کنیم و توی یه ظرف می چینیم.

توی یک قابلمه 2 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم. پیاز خرد شده رو توی قابلمه می ریزیم و تفت میدیم، تا طلایی بشه.

سیب زمینی و هویج های خرد شده رو به پیاز طلایی شده اضافه می کنیم و حدود 4 تا 5 دقیقه، با حرارت متوسط، تفت میدیم.

بقیه ی ادویه ها رو به اونها اضافه می کنیم و باز هم کمی تفت میدیم.

بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادنِ اون، آب لیمو ترش رو به همراه یک لیتر آب به اون اضافه می کنیم و حرارت رو کم می کنیم و درب قابلمه رو می بندیم.

بعد از حدود یک ربع، گلوله های گوشت رو به آرومی و یکی، یکی داخل آب قابلمه می ریزیم و درب قابلمه رو می بندیم و به مدت حدودا یک ساعت اجازه میدیم تا غذا خوب بپزه و جابیفته.

در آخر پخت، آب غذا رو به هر اندازه ای که دوست داشتیم، اندازه می کنیم. و اگر به اون آب اضافه کردیم، می گذاریم حدود 5 دقیقه اضافه تر جوش بخوره و جا بیفته.

1. این خوراک رو میشه با آب خیلی کم، همراه چلو یا شوید پلو و یا نون خورد.

2. میشه آب این غذا رو زیاد کنیم و موقع سِرو اون، آب رو جدا کنیم و توی اون نون تریت کنیم و با بقیه ی مواد اون رو بخوریم.

نوش جان

/ 0 نظر / 20 بازدید